Onze zorg

Cura kenmerkt zich als een kleinschalige, klantgerichte, Wlz-erkende organisatie. Waar Royal Care aanvullende diensten als huishoudelijk werk, langdurige zorg en terminale zorg aanbiedt, concentreren wij ons op de thuiszorg. Tevens biedt Cura ondersteuning op het gebied van:

- Persoonlijke verzorging (PV)

- Verpleging (VP)

- Begeleiding Individueel (BG ind)


Persoonlijke verzorging


Heeft u een ziekte, beperking of last van ouderdom? Wij bieden persoonlijke hulp aan, zodat u de zorg krijgt die u nodig heeft en uw dagelijks ritme kunt behouden. De verzorging bestaat uit onder andere hulp bij het douchen, wassen, eten, aankleden en naar het toilet gaan. Daarnaast zijn onze verpleegkundigen betrokken, waardoor zij zich kunnen inleven in uw situatie. Met dit inzicht weten zij wanneer u welke zorg nodig heeft en hoeveel. Hierdoor kunnen zij ook met een gerust hart een stapje terug doen. Dat geeft u steun en zekerheid.

Verpleegkundige Zorg

Onze verzorgenden en verpleegkundigen zijn bevoegd en bekwaam in alle voorkomende (medische) handelingen thuis. Als u bijvoorbeeld een chronische aandoening heeft of na een operatie verpleegkundige zorg wenst, staan wij voor u klaar. Maar ook in meer complexere zaken kunt u onze verpleegkundigen oproepen. Denk bij deze voorbehouden handelingen aan het verzorgen van een drain, wondverzorging door middel van VAC-therapie of bij het verzorgen van een sonde.

Wij combineren medisch handelingen met verzorging en persoonlijke aandacht. Wellicht gaat de wond mooi dicht, maar voelt u zich thuis onzeker. Of krijgt u wel genoeg rust om thuis goed te herstellen? Onze verpleegkundigen staan klaar om uitleg te geven waar nodig. Wij houden goed contact met de behandelend arts en apotheek, zodat u weet dat u in goede handen bent.

Individuele begeleiding

Wij ondersteunen u in het zelfstandig functioneren. Wij helpen u met het plannen van activiteiten, regelen van dagelijkse zaken, het nemen van besluiten en het structureren van de dag. Daarnaast begeleiden wij u in het voorbereiden van gesprekken met instanties. Samen met u en uw mantelzorger(s) zorgen we ervoor dat u praktische hulp en ondersteuning ontvangt bij het uitvoeren van handelingen en vaardigheden die zelfredzaamheid tot doel hebben.

Chronische zieke ouderenzorg

Bij chronische zieke ouderenzorg onderscheiden we twee termen: chronisch zieke en ouderenzorg. Bij chronisch zieke is genezing niet of nauwelijks te verwachten en bij ouderenzorg staat de leeftijdscategorie van onze zorgvragers centraal. Voor beide zorgen wij ervoor dat de zorgvrager in zijn eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Cura kiest voor kleinschaligheid en past haar zorgdienst daarop aan. Met een klein team van zorgverleners willen wij het persoonlijke contact met de zorgvrager optimaliseren. De zorg kan liggen tussen een tijdsduur van minimaal 15 minuten tot een duur van 24 uur. Cura garandeert dat de zorgvrager de zorg ontvangt die hij verdient.

 • Visie van Cura Thuiszorg
  Visie van Cura Thuiszorg
  Cura is Latijns voor verzorging en verpleging, wat onze werkzaamheden omschrijft. Wij bieden ondersteuning in de zelfzorg en mantelzorg, waar de zorgvrager een actieve rol in heeft. Wij zijn een kleinschalige professionele organisatie op het gebied…
  Lees meer...
 • Onze zorg
  Onze zorg
  Cura kenmerkt zich als een kleinschalige, klantgerichte, Wlz-erkende organisatie. Waar Royal Care aanvullende diensten als huishoudelijk werk, langdurige zorg en terminale zorg aanbiedt, concentreren wij ons op de thuiszorg. Tevens biedt Cura ondersteuning op het gebied van: -…
  Lees meer...
 • Kwaliteit van zorg
  Kwaliteit van zorg
  Cura levert zorg op maat. We voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, zijn HKZ-gecertificeerd en hechten veel waarde aan de privacy van onze cliënten. Indien er klachten zijn, worden deze met aandacht behandeld. Onder de koepel…
 • Klanttevredenheid
  Klanttevredenheid
  Wij hechten waarde aan de ervaringen van onze cliënten en zorgverleners. Indien zij ideeën hebben over hoe onze zorgdienst te verbeteren, staan wij daarvoor open. Via onder andere het tweejaarlijke klanttevredenheidsonderzoek monitoren wij de tevredenheid…
  Lees meer...